Vores historie

1962
Virksomheden Børge Jacobsen A/S stiftes
Den 15. august 1962 køber Inga og Børge Hjorthede tømrer forretning af Johannes Villumsen. Børge arbejdede som tømrer for tømrermester Johannes, men da man indførte Oms, ville Johannes ikke have virksomhed mere. Oms, der sidenhen blev til moms, var en omsætningsafgift på 9%. Johannes spurgte om Børge ville købe virksomheden og det tilhørende hus, men der var dog et par betingelser:

1. Johannes´ forældre, som boede på 1.sal, skulle have lov til at blive boende lige så længe de var levende
2. forældrene skulle have de kartofler de havde brug for
3. de skulle have adgang til telefon

Virksomheden startede som en almindelig tømrerforretning, men udviklede sig hurtigt med produktion af døre og vinduer i træ og køkken og badeværelse inventar. I 1966 opstod BIGA-køkkenet, da Børge deltog på en udstilling på Afholdshotellet i Bjerringbro. Børge havde et af de første BIGA-køkkener med og navnet blev til via en konkurrence, der blev udført under udstillingen. Måske er navnet inspireret af navnene Børge og Inga, men ingen ved det.
1962
1971
Udvidelse – produktionshal 1
Virksomheden udvides med en stor ny hal til produktion af døre og vinduer.
1971
1976
Udvidelse – produktionshal 2
Virksomheden udvides med endnu en stor hal til produktion af BIGA-køkkener.
1976
1984
BIGA frasælges
BIGA blev hurtigt en stor succes. Der blev leveret køkkener til mere end 100 danske hjem hver uge med salg gennem 90 danske forhandlere. Selv i Norge blev der solgt BIGA-køkkener gennem en norsk agent. BIGA-køkkenet var et kvalitetskøkken, der fulgte datidens moderne designudvikling.

Virksomheden blev dog for stor for Børge, hvorfor han valgte at frasælge køkkenfabrikationen til to af hans medarbejdere, salgschef John Winther Larsen og Per Jacobsen – sidstnævnte var Inga og Børges ældste søn. Børge beholdt selv tømrerafdelingen og dør- og vinduesfabrikken, som blev ført videre under navnet Børge Jacobsens inventarsnedkeri. Køkkenfabrikationen blev ført videre med navnet BIGA, stadig under samme tag som Børge Jacobsen A/S i Hjorthede.
1984
1989
Peder Buus ansættes
Inga og Børges svigersøn Peder Buus ansættes i tømrervirksomheden.
1989
1996
Familievirksomhed
Peder Buus, Jette Jacobsen (Inga og Børges datter) og Claus Jacobsen (Inga og Børges yngste søn) bliver medejere af Børge Jacobsen A/S. Peder arbejder på dette tidspunkt som direktør og Jette arbejder som bogholder i virksomheden.
1996
2001
Peder og Jette fratræder virksomheden
Jette og Peder sælger deres andele af virksomheden til Claus og Børge. Sammen starter de virksomheden Buus totalbyg A/S, som Børge Jacobsen A/S den dag i dag har et godt samarbejde med.
2001
2003
Claus Jacobsen bliver direktør
Claus blev udlært tømrersvend i 1992 og har sidenhen efteruddannet sig som bygningskonstruktør hos BTH Horsens. I 2003 gennemføres et generationsskifte, hvor Claus overtager rollen som direktør.
2003
2004
Dør- og vinduesfabrikkens udvides
I 2004 sættes der større fokus på dør- og vinduesfabrikken, som begynder at producere træ/alu døre og vinduer. Der opstod et behov for udvidelse, hvorfor der blev købet 46.000m2 erhvervsjord i Bjerringbro. I de efterfølgende år bygges der nye erhvervsbygninger til dør- og vinduesfabrikken.

I 2005 står første del af bygningerne færdig og produktionen af alu-delene flyttes hertil, mens produktionen af træ-delene stadig produceres i Hjorthede.
2004
2008
Cetonia A/S rykker til Bjerringbro
Dør- og vinduesfabrikken er blevet en selvstændig virksomhed under navnet Cetonia A/S. Cetonia rykker i 2008 hele produktion til den nye bygning i Bjerringbro.

Værkstedet i Hjorthede bliver omlagt til tømrer- og snedkerværksted med primær fokus på at udvikle tømrervirksomheden.
2008
2010
BIGA-køkkenet går konkurs og opkøbes
BIGA, som i 2004 er blevet opkøbt af Skandinavisk køkkengruppe, går desværre konkurs i 2010.

Byggefirmaet Kaj Ove Madsen, Aarhus A/S får ideen til at genskabe BIGA. Børge, som havde en særlig relation til BIGA-køkkenet går med på ideen og bliver medejer sammen med Kaj Ove Madsen, Aarhus A/S og Christian G. Jensen. BIGAs nye produktion flyttes tilbage til det oprindelige udgangspunkt i Hjorthede og tilbage til de håndværksmæssige rødder.
2010
2012
Stifter Børge Jacobsen går bort
Børge går bort i en alder af 78 år, og Claus Jacobsen overtager hele virksomheden.
2012
2013
Cetonia A/S frasælges
Dør- og vinduesfabrikken Cetonia A/S sælges til Poul Brøker, som havde været ansvarlig for afdelingen fra starten.
2013
2017
BIGA skifter navn til Kreum
Der er brug for forandring og BIGA skifter navn til Kreum A/S. Efterfølgende frasælger Børge Jacobsen A/S sin del af Kreum, for udelukkende at fokusere på tømrer- og snedkerarbejde. Kreum fortsætter som lejer af en del af Børge Jacobsens A/S produktionshaller. I den sidste del af hallerne sættes der større fokus på produktion af specialinventar, samtidig med at tømrerafdelingen stadig udgør den største del af virksomheden.
2017
2021
Øget fokus på snedkerafdelingen
Steen Eriksen tiltræder som afdelingschef for snedkeriet, med fokus på at udvide snedkeriets kapacitet. Med Steen i spidsen udvides snedkeri fra tre til ti medarbejdere i løbet af 2 år.
2021
2022
60-års jubilæum
I 2022 kunne virksomheden Børge Jacobsen A/S fejre 60-års jubilæum.
2022
2023
Snedkeriet udvides
En del at det tidligere udlejede halplads lægges til snedkeriets værksted. Dette giver plads til et større lager og udvidelse af snedkeriets maskine faciliteter, som bl.a. er blevet udvidet med en 5-akset CNC-maskine.
2023